Εκδηλώσεις

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αίθουσα διδασκαλίας, Μουσική βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

22 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 21.00

«ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΜΟΝΗΣ»
ΚΑΙΤΗ ΚΟΥΛΛΙΑ - ΚΩΣΤΑΣ ΣΦΥΡΙΚΙΔΗΣ

Μαζί τους 
Πιάνο: Μάνος Κιτσικόπουλος
Βιολί: Μάριος Παπούλιας

Βγάζει  η θάλασσα κρυφή φωνή

Φωνή που μπαίνει

Μες'στην καρδιά μας και την συγκινεί

Και την ευφραίνει...

Κωνσταντίνος Καβάφης, «Φωνή απ'την θάλασσα»

Ένα έργο (Site Specific Performance) του Performer Ιωάννη Καρούνη που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, βάζοντάς το σε τροχιά στο κέντρο της Αθήνας.
Θα παρουσιαστεί σε εξωτερικό χώρο (μέσα στην πόλη της Αθήνας) χαράζοντας τρεις διαδρομές, προσδιορίζοντας ταυτόχρονα τρεις σταθμούς (πλατείες).

Η κάθε Performance θα διαρκεί 4 ώρες.

Πρώτη ημέρα : Πλατεία Ομονοίας - Οδός Σταδίου - Πλατεία Συντάγματος - 15/ 02/ 2019 στις 11.00 – 15.00
Δεύτερη ημέρα : Πλατεία Συντάγματος - Οδός Ερμού - Πλατεία Μοναστηράκι - 16/ 02/ 2019 στις 11.00 – 15.00 
Τρίτη ημέρα : Πλατεία Μοναστηράκι - Οδός Αθηνάς - Πλατεία Ομονοίας 17/ 02/ 2019 στις 11.00 – 15.00

Ζαχαρίας Καρούνης   «ΕΙΜΑΙ»   2ος ΧΡΟΝΟΣ επιτυχίας   Μία μουσικό – θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΘΜΟΣ

Τετάρτες του Δεκεμβρίου, ώρα 18.30

Έναρξη Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου

Το «ΕΙΜΑΙ» του Ζαχαρία Καρούνη σε σκηνοθεσία του Χρήστου Δήμα, μετά τις sold out παραστάσεις την άνοιξη και την ενθουσιώδη υποδοχή από ΜΜΕ και θεατές, επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Σταθμός

από Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και για όλες τις Τετάρτες του Δεκεμβρίου στις 18.30.

“Οι επιθυμίες όταν δεν εκπληρώνονται λιμνάζουν και γίνονται απωθημένα. Και τότε τρέφουν το σκοτεινό εαυτό μας. Αλλά και πάλι τι θα κάναμε χωρίς όνειρα;»

Η σύγχρονη τραγουδοποιός Ευσταθία (έχοντας τα τελευταία χρόνια δοκιμαστεί και ως θεατρική συγγραφέας), παρουσιάζει ένα μεταμοντέρνο κωμειδύλλιο με τίτλο: «ο ταραχώδης βίος της Ριρίκας Σβάιτσερ» Μαζί της, επί σκηνής, η ελληνοκύπρια ηθοποιός και σοπράνο Έλενα Χατζηαυξέντη,   ενσαρκώνει μοναδικά το ρόλο της Ριρίκας Σβάιτσερ, μιας φανταστικής ηρωίδας, γεννημένης στα τέλη του 19ου αι. Ανάμεσα σε τραγούδια της οπερέτας και του μεσοπολέμου (ελληνικά και ξένα) καθώς και σε ολοκαίνουργια τραγούδια της Ευσταθίας, ξεδιπλώνεται η ζωή της Ριρίκας Σβάιτσερ, μιας γυναίκας που ξεκινάει το μακρύ της ταξίδι για να πραγματοποιήσει το όνειρό της , να γίνει μια σπουδαία καλλιτέχνης του vaudeville σε μια εποχή δύσκολη για τις γυναίκες. Θα τα καταφέρει; Δεν είναι σίγουρο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιστορία της θα συγκινήσει. Και τα τραγούδια της επίσης.

« Ο ταραχώδης βίος της Ριρίκας Σβάιτσερ» είναι ένα έργο αφιερωμένο σε όλους όσους ονειρεύονται… γιατί «το να κάνεις όνειρα, έστω κι αν δεν βγουν ποτέ αληθινά είναι κάτι. Ένα μάταιο μα τόσο χαριτωμένο κάτι»

Σελίδα 1 από 13